Koncert Tadeja Kampla na USZS


Avtor: slovenci Datum: 2939 dni nazaj.


V okviru Dobrodošli doma in v počastitev Jazz Festivala Ljubljana vas USZS vabi na koncert enega najboljših slovenskih basistov Tadeja Kampla (izjemnega tudi v svetovnem merilu), ki bo z skupino prijateljev predstavil svoj avtorski projekt LIFE IS GOOD. Gre za neprofitni glasbeni projekt izjemne kvalitete avtorskih in izvedbenih zmogljivosti, ki črpa iz jazz-a, funk-a, afro beat-a in podobnih glasbenih zvrsti. Projekt zajema sedem avtorskih skladb, ki so bile posnete marca 2014 v studiu Acoustic Recording v Prospect Heights, Brooklyn NY.

tadej kampl

Pri projektu so poleg Tadeja Kampla sodelovali še Igor Lumpert, Marko Črnčec in Justin Brown, v posameznih skladbah pa sta gostovala še Jure Pukl in Lenart Krečič. Koncert bo 1.julija 2016 ob 18.00 pred USZS na Erjavčevi 15, Ljubljana. Vstop je prost.
Glasbo iz plošče Life is good lahko poslušate na tej povezavi.

Glasbena zgoščenka Life is good je izšla marca 2015 pri založbi Artomatik.

O Tadeju Kamplu:
Bas je začel igrati že v zgodnji mladosti. Diplomiral je na konservatoriju v Celovcu pri prof. Uli Langhtalerju. Obiskal je tudi City college v New Yorku, ZDA. Učil se je tudi pri Denis Irwinu in Matthew Garrisonu, kasneje pa je bil tudi na izobraževanju pri Guru Pandit Sureshu Talwalkar v Punah, Indija.

Sodeloval je tudi na mednarodnih projektih s tujimi glasbeniki kot so: Archie Shepp (ZDA, predstavnik in pionir free jazz zvrsti), Justin Brown (ZDA), Jonathan Blake (ZDA), Dennis Irwin (ZDA), Reggie Workmann (ZDA) Dave Lieberman (USA), Lee Harper (ZDA), Tommy Crane (USA), Pandit Suresh Talkawar (najbolj znan tolkalec v Indiji), Sharat Shrivel Bet (Indija), Gjan Singh (Indija), Kandia Kora (AF), Sekou Kouyate (AF), Sidiki Camara (AF), Macune Zagnu (AF), Erich Bachtragel (AUT), Michael Erian (AUT), Dušan Ivanišević (Hrvaška), HGM orkester (jazz orkester hrvaške glasbene mladine), Massimo Savić (Hrvaška), Oliver Dragojević (Hrvaška), Arsen Dedić (Hrvaška), Dado Topic (Hrvaška), Gibonni (Hrvaška).
Trenutno sodeluje z mednarodno priznanimi slovenskimi glasbeniki, kot so Marko Črnčec, Igor Bezget, Lenart Krečič, Igor Lumpert, Dejan Pečenko, Sebastian Duh (centralni problem, pionirji balkanskega hip-hopa), Nina Mureškič, Cene Resnik (Sidharta), Canaflamenca , Bojan Zupančič Quartet, Patetico, Papir, Yanu trio.

Uradna Stran: http://tadejkampl.com
Tadej Kampl FB: https://www.facebook.com/Tadej-Kampl-Spatzi
Kontakt: tadej_kampl@hotmail.com


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo