Tjaša Bedene: “Na Švedskem sonce ne greje.”


Avtor: U.S. Datum: 2356 dni nazaj.


Tjaša Bedene je Izolanka, a ima na tujem že kar lep staž. Okroglih pet let v Madridu, zdaj pa je že polna tri leta na Švedskem, v Jönköpingu, mestu s sto tisoč prebivalci, ki je, kot pravi, čisto po njeni meri.

Tjaša Bedene

Tjaša Bedene. Foto: osebni arhiv

Za Švedsko se je odločila, ker je bila ponudba profesionalni izziv. Tam namreč primanjkuje zdravstvenega kadra, zato so jo kot farmacevtko sprejeli z odprtimi rokami. Švedščina je bila sicer zahteven zalogaj, skupino izbranih farmacevtov so intenzivno šolali v Berlinu, po treh mesecih pa je morala zaplavati sama.

Življenje ji teče med tednom teče rutinsko, zabava se s plesom - salso, konec tedna pa je namenjen druženju s prijatelji in znanci. Ti so vseh narodnosti, ki jih na Švedskem ne manjka.

Za Švede pravi, da so hladni, sprva zadržani, da prvega stika ni lahko vzpostaviti, potem pa so bolj prijazni in topli. V svoji novi domovini na severu sonce ne greje tako kot pri nas, pravi, pogreša seveda tudi morje in mediteransko spontanost. Sicer pa je življenje udobno, vse teče gladko, načrtovano, tudi do stanovanja ne prideš težko. Rutino najraje razbija s potovanji, večkrat pa pride tudi v domače kraje.

Pogovor Neve Zajc s Tjašo Bedene lahko poslušate preko strani Radia Koper.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo