Trst in letališče povezana s 64 vlaki na dan


Avtor: U.S. Datum: 2219 dni nazaj.


Tržaško letališče v Ronkah je od danes dosegljivo tudi z vlakom. Povsem blizu letališča so na že obstoječih tirih med Trstom in Benetkami zgradili železniško postajo, novo avtobusno postajo in nova parkirišča za 1500 avtomobilov. Na letališču so si zastavili visoke cilje, saj bi radi v prihodnjih letih dosegli 1,5 milijona potnikov. Lani so jih našteli 780.417, pri čemer je bila petina slovenskih, hrvaških in avstrijskih.

Foto: Arhiv Trieste Airport

Ronke so od včeraj eno od osmih italijanskih letališč, ki se lahko pohvalijo z železniško postajo. Načrtovali so jo vse od leta 1988, saj se tira, ki povezujeta Trst in Benetke, nahajata le kakšnih 500 metrov od letališke zgradbe. Povsem novo prometno vozlišče so zgradili skladno z napovedjo ob polaganju temeljnega kamna januarja lani, ko so napovedali, da bodo naložbo uresničili v 13 mesecih. Ob vsakem tiru so zgradili dve 400 metrov dolgi postajališči z nadstreškom, novo avtobusno postajališče za 16 avtobusov, parkirno hišo za 500 avtomobilov in parkirišče za dvakrat več vozil; tudi z električnimi polnilnicami. Poleg tega so zgradili še 425 metrov dolg nadhod za pešce, opremljen s tekočim trakom.

Več na strani časnika Delo.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo