Tudi minister Žmavc zaskrbljen zaradi osnutka koroške deželne ustave


Avtor: U.S. Datum: 2566 dni nazaj.


Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc je danes izrazil zaskrbljenost zaradi osnutka nove deželne ustave avstrijske Koroške, ki bi kot deželni jezik vpeljal zgolj nemščino. Ob tem je po današnji seji vlade za Slovensko tiskovno agencijo napovedal, da bo Slovenija začela dialog z Avstrijo in ostreje zahtevala zaščito slovenstva v tem prostoru.

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc

"Mi smo zelo zaskrbljeni, vendar se zavedamo, da je to še v fazi javne razprave, da je tudi javno mnenje na strani Slovencev," je dejal minister in dodal, da so zadeve izredno zahtevne. Povedal je še, da je skupaj z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem sklical krizni razgovor s predstavniki slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem. Ta bo po napovedih potekal v ponedeljek.

O osnutku nove koroške deželne ustave naj bi po napovedih med drugim govorili na današnjem sestanku koalicijskih partnerjev, prihodnji teden pa bosta o tem vprašanju na skupni seji razpravljala tudi parlamentarna komisija za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu ter odbor za zunanjo politiko.

Slovenska tiskovna agencija


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo