Učenci iz Banjaluke pri vrstnikih iz Kranja


Avtor: U.S. Datum: 2232 dni nazaj.


Učenci dopolnilnega pouka slovenščine iz Banjaluke so lani maja prvič obiskali vrstnike iz Kranja. Osnovnošolci so se družili z učenci Osnovne šole Franceta Prešerna, srednješolci pa z dijaki Gimnazije Franceta Prešerna. Kranjčani so nam jeseni obisk vrnili, takrat so se šole iz Kranja povezale s šolami iz Banjaluke in Slatine. Profesorji so se srečali v Banjaluki in v Kranju, 3. maja pa so naši učenci ponovno obiskali kranjske.

Osnovnošolce so sprejeli učenci z osnovnih šol Franceta Prešerna, Matije Čopa, Jakoba Aljaža in Osnovne šole Predoslje. Tudi nekateri srednješolci so bili gostje osnovnošolcev, drugi pa so se družili z vrstniki z Gimnazije Franceta Prešerna. Učenci so si ogledali šole, bili so pri pouku, prosti čas pa so preživeli z gostitelji. V petek popoldan smo vsi skupaj obiskali Planico, v soboto dopoldan pa so se naši učenci v Ljubljani udeležili tradicionalnega pohoda Pot ob žici. Mnogi učenci že dobro poznajo Gorenjsko, a cilj ekskurzije ni le spoznavanje znamenitosti, ampak predvsem druženje z vrstniki in obisk pouka. Vsaka ekskurzija je priložnost, da učenci spoznajo, ali razumejo učno snov in kako se v slovenščini sporazumevajo z vrstniki.

Barbara Hanuš


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo