Uspešno 25. leto delovanja Britansko-Slovenskega društva


Avtor: U.S. Datum: 2195 dni nazaj.


Britansko-Slovensko društvo je iz leta v leto uspešnejše pri privabljanju čedalje več ljudi, ki se udeležujejo naših dogodkov. V letošnjem finančnem letu, ki se je začelo oktobra 2017, organiziramo tri velike dogodke.

"Christmas Carol Service" v Londonu.

"Christmas Carol Service" v Londonu.

Začeli smo z zelo dobro obiskanim božičnim dogodkom Christmas Carol Service, ki ga vsako leto prirejamo v Londonu. Na njem združujemo slovenski in angleški božični ritual. Pojemo slovenske in angleške cerkvene pesmi ter beremo berila v obeh jezikih. Na orgle je igral Slovenec Aljoša Škorja z Leedsa, pri petju pa nam je pomagal angleški zbor Gallus Consort iz Londona. Na koncu smo postregli slovensko potico, angleškimi mince pies in slovenskim vinom, ki ga je prispevalo slovensko veleposlaništvo. Cerkev je bila nabito polna in pogovor ob potici je bil zelo živahen.

nastanka društva.

Vlado Kreslin v pogovoru z udeleženkami Prešernovega večera na katerem so proslavili tudi 25. obletnico nastanka društva. Foto: Ian Božič

Februarja smo organizirali Prešernov večer, ki je bil hkrati proslavljanje 25-letnice delovanja našega društva. Povabili smo Vlada Kreslina, da je poskrbel za glasbeni stik z domovino, ki je segel v globino. Našega večera sta se udeležila tudi predstavnika Društva Barka, ki skrbi za ljudi s posebnimi potrebami. Britansko-slovensko društvo redno zbira denar za to slovensko dobrodelno organizacijo. Dogodek je bil nadvse uspešen. Udeležilo se ga je rekordno število 120 ljudi, ki so rajali in peli skupaj s Kreslinom. S tombolo smo zbrali doslej največ denarja za Barko. Udeleženci se še vedno zahvaljujejo za nadvse prijeten večer.

Lanskega piknika v oxfordskem arboretumu, kjer stoji slovenski kozolec, se je udeležilo približno 60 ljudi.

Lanskega piknika v oxfordskem arboretumu, kjer stoji slovenski kozolec, se je udeležilo približno 60 ljudi.

1.julija bomo organizirali piknik v oxfordskem arboretumu, kjer stoji slovenski kozolec. Nanj prihajajo cele, zlasti mlade družine. Veliko je mešanih zakonov in je veselje opazovati, kako se otroci hitro povežejo, odrasli pa si imajo veliko povedati. Lansko leto se je tega dogodka udeležilo 60 ljudi.

Na vse naše dogodke redno prihaja slovenski veleposlanik v Londonu. Udeleženci so počaščeni in zadovoljni, da si veleposlanik vzame čas za pogovor z njimi.

Za našo prisotnost in komuniciranje v britanskem prostoru je pomembna naša spletna stran, zato skrbimo za njeno sprotno vzdrževanje.

Pri izvajanju naših projektov je zelo dragocena finančna pomoč iz Slovenije, saj nam omogoča izvedbo projektov, ki bi bili sicer le bled odsev tega, kar smo uspemo izpeljati ob podpori iz domovine.

Evelina Ferrar,
The British-Slovene Society


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo