V Avstraliji lahko greš plavat, ne smeš pa na plaži posedati


Avtor: U.S. Datum: 1396 dni nazaj.


Sergeja Slapničar živi v Brisbanu, dveinpolmilijonskem mestu, ki - tako v teh kot tudi v drugih časih - potihne zgodaj zvečer

Naša sogovornica, ki službuje na Univerzi v Queenslandu, eni izmed petih najboljših univerz v Avstraliji in med prvimi 50. na svetu, se je v deželo tam spodaj odpravila pred poldrugim letom in od takrat je država šla iz katastrofe v katastrofo. Od požarov do koronavirusa.

Trenutne ukrepe opisuje kot podobne slovenskim, le da ljudje prepovedi dojemajo “malo bolj zrelaksirano”. Tudi zaradi prijaznega komuniciranja oblasti.

“Avstralci so vsa pravila sprejeli z dobro voljo. Na začetku s strahom, potem pa z voljo, da jih uresničujejo. Zdi se mi, da je vlada celo malo bolj priljubljena, ker komunicira prijazno.”

A prav vse ni lepo. Med negativnimi posledicami koronakrize dr. Sergeja Slapničar omenja visoko šolstvo. Država napoveduje zaprtje meja, kar bo precej prizadelo to področje, ki je precej odvisno od tujih študentov.

 

Več lahko prisluhnite na spletni strani: Globalna vas (Val 202)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo