V Beogradu sprejem ob dnevu državnosti


Avtor: U.S. Datum: 2127 dni nazaj.


Veleposlanik Republike Slovenije v Srbiji Vladimir Gasparič je v nagovoru na sprejemu ob dnevu državnosti Republike Slovenije, dnevu slovenske vojske in ob prvem svetovnem dnevu čebel povedal, da bo Slovenija še naprej ohranjala in razvijala dobre odnose s Srbijo.

Sprejemu v beograjskem hotelu "Metropol Palas" je prisostvovalo več kot dvesto povabljenih gostov, med katerimi so bili številni politiki in diplomati, cerkveni dostojanstveniki, kot tudi gostje iz javnega in kulturnega življenja iz Beograda in Srbije.

"Pred 26 leti je Slovenija postala samostojna država. Danes obeležujemo tudi Dan slovenske vojske in 1. obletnico Svetovnega dneva čebel. Danes je Slovenija moderna, demokratična država z zdravo in zanesljivo ekonomijo", je rekel veleposlanik Gasparič.

Gasparič je poudaril, da je "cilj, da se nadaljuje z dobro prakso, posebno s sosednjimi državami, kar je bilo poudarjeno tudi na nedavnem sestanku Boruta Pahorja z Aleksandrom Vučićem ob inavguraciji predsednika Vučića".

"Zato bi izkoristil priložnost, da se zahvalim Srbiji za gostoljubnost in sodelovanje s Slovenijo, še posebej tudi z Veleposlaništvom Republike Slovenije", je rekel Gasparič. Na sprejemu so vročili tudi priznanja za poseben doprinos in afirmacijo Slovenije. Letošnja dobitnika priznanj sta Danijela Fišakov, predsednica Slovenskega poslovnega kluba v Srbiji, in Josip Veber, predsednik Združenja Slovencev Južnega Banata "Logarska dolina" iz Pančeva, enega izmed najdejavnejših slovenskih društev v Srbiji.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo