V Hong Kongu je tempo življenja v primerjavi s Slovenijo precej hitrejši


Avtor: U.S. Datum: 1683 dni nazaj.


Ustvarjalci oddaje Slovencem po svetu so se prek radijskih valov odpravili v Azijo. Tja je pot pred dobrim desetletjem odpeljala tudi Prekmurko Mirjano Küzma, doktorico kemije, ki je najprej živela in delala v Singapurju, zdaj pa si že skoraj tri leta nabira izkušnje in se srečuje z novimi delovnimi izzivi v Hong Kongu.

Kraj Lemerje v Prekmurju. Foto: wikimedia.org

Tudi v Nemčiji se šolsko leto počasi izteka in tudi v slovenski dopolnilni šoli v Berlinu se učenci že počasi ozirajo k počitnicam. Letošnje šolsko leto v okviru slovenskega dopolnilnega pouka v nemški prestolnici je bilo zelo pestro in o tem, kaj ga je zaznamovalo pa tudi o pričakovanju zaključka šole, so se pogovarjali z učiteljico slovenskega jezika in kulture v Berlinu Magdaleno Novak.

Pred mikrofon pa so povabili tudi mladega zdravnika Federica Potočnika, rojenega v Argentini, ki se je pred nekaj leti z družino z Južne poloble preselil v Slovenijo, v Ljubljani doštudiral medicino in sedaj opravlja delo infektologa v Celju.

Oddajo lahko poslušati na strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo