V karanteni na Kitajskem


Avtor: U.S. Datum: 1425 dni nazaj.


Ruben Franko je podiplomski študent sinologije v Nankingu, kjer se življenje po mesecih karantene in omejitve javnega življenje vrača v ustaljene tirnice. Počasi

Pogovarjali smo se o njegovem večtedenskem bivanju v karanteni v študentskem domu, kitajski politiki v povezavi s tamkajšnjimi pristopi k omejevanju epidemije ter tudi o razlikah med vzhodom in zahodom.

Kitajska izkušnja je po njegovem pokazala, da se je vredno držati navodil. Opaža, da imajo Kitajci drugačen odnos do oblasti. V primerjavi z Evropejci so potrpežljivejši in tudi bolj pripravljeni slediti navodilom glede karantene.

“Naš občutek za čas potrebuje neki zunanji referenčni okvir. Če si dlje časa sam, se začnejo dnevi pretakati drug v drugega, če ne skrbiš za neki ritem. Če se hočeš izogniti občutku, da si sam v času, ki se pretaka neznano kam, je dobro, da ohraniš stike z ljudmi ter omejuješ pričakovanja. Da ne misliš, da bo v enem tednu vse v redu, ker ne bo.”

Več lahko prisluhnite na spletni strani: Globalna vas (Val 202)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo