V Kopru razstava o slovanskih karnevalih


Avtor: slovenci Datum: 3026 dni nazaj.


Koper - Potujoča razstava Slovanski karnevali, ki je ob 10. obletnici delovanja Foruma slovanskih kultur povezala 12 muzejev iz slovanskih držav, bo od danes na ogled na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem. V Kopru bo razstava, ki predstavlja bogato pustno tradicijo v slovanskih državah, gostovala do začetka marca.

Koper, fakulteta za humanisticne studije. Potujoca razstava Slovanski karnevali, ki predstavlja bogato pustno tradicijo v slovanskih drzavah. Foto: Mitja Volčanšek, STA.

Koper, fakulteta za humanisticne studije.
Potujoca razstava Slovanski karnevali, ki predstavlja bogato pustno tradicijo v slovanskih drzavah.

Postavitev, ki je nastala na pobudo Foruma slovanskih kultur, je bila prvič na ogled junija 2014 v Palači Unesca v Parizu, aprila lani pa je gostovala v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani.

Po sprejetju Unescove konvencije o ohranjanju nesnovne kulturne dediščine leta 2003 se je začelo poglobljeno raziskovanje evropskih pustnih tradicij in skrb za njihovo ohranjanje.

Forumu slovanskih kultur je uspelo združiti etnološke muzeje iz 12 slovanskih držav: Belorusije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Češke, Črne Gore, Hrvaške, Makedonije, Poljske, Rusije, Srbije, Slovaške in Slovenije. (Vir: STA)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo