V Kranju se bo Kranjska noč prevesila v 33. Kranfest


Avtor: U.S. Datum: 3146 dni nazaj.


kranj-slovenci-izseljenci-kranfest

Kranj bo zvečer preplavilo dogajanje Kranjske noči, ki bo uvedla 33. Kranfest. Obiskovalci bodo lahko prisluhnili skupinam in pevcem, kot so Šank Rock, Tabu, Avtomobili, Pop Design in duo Maraaya, med tujimi gosti pa bodo med drugim nastopili Jasmin Stavros in Crvena Jabuka. V okviru Kranfesta bo potekalo tudi državno prvenstvo v odbojki na mivki.

Drevi in v soboto se bodo ulice Kranja spremenile v najbolj množično prireditev na Gorenjskem - enodnevni Kranfest, ki ga bo tradicionalno drevi odprla 33. Kranjska noč. Ta bo zvečer vse do druge ure zjutraj na Slovenskem trgu ponudila koncerte skupin Made in Yugoslavia, Avtomobili, Šank Rock in Tabu.

Na ploščadi pred Prešernovim gledališčem si bo zvečer mogoče ogledati ognjeni predstavi Luchiyo v temni deželi in Šola za zmaje, na glavnem trgu prisluhniti ansamblu Dori in Otu Pestnerju, pestro glasbeno dogajanje pa napovedujejo tudi po različnih kranjskih barih.

Na Pungertu bodo popoldne pripravili otroški Kranfest, ki bo različne delavnice in bogat animacijski program letos ponudil še v soboto, prav tako bo zvečer odprt tudi Kranjski smenj, ki ga bo mogoče obiskati tudi v soboto, je mogoče razbrati iz programa Kranfesta, ki poteka v organizaciji Zavod za turizem Kranj.

V soboto bodo na Slovenske trgu nastopili K-Rocks, 3FEKTA, Maraaya, Pop Design, Crvena Jabuka, Pop Design in Djomla KS, na ploščadi pred Prešernovim gledališčem bosta na ogled ognjeni predstavi Sodrga in Šola za zmaje, Glavni trg pa bo gostil Klapi Šufit in Leut.

Plečnikovo stopnišče bo oba večera ponudilo predstave, na Ploščadi pred Mestno občino Kranj pa bo potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki.

Avtor članka: STA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo