V Križu vse več obiskovalcev


Avtor: U.S. Datum: 2109 dni nazaj.


Ribiški muzej v Križu pri Trstu si je od uradne otvoritve (konec septembra 2016) do danes ogledalo skoraj 2.500 obiskovalcev, med katerimi je bilo nekaj več kot 400 učencev in dijakov slovenskih ter italijanskih šol.

Z Ribiškimi dnevi se razvijata tudi Ribiška hiša in muzej. Foto: primorski.eu

Ribiški muzej v Križu (KROMA)

Ta spodbuden podatek je na nedavnem občnem zboru društva, ki upravlja muzej, posredoval njegov predsednik Franko Cossutta. Zahvalil se je Brunu Volpiju Lisjaku, ki je zapustil direktorsko mesto, ter tudi blagajničarju Igorju Miliču, ki ga ni več v odboru. V vodstvo muzeja so bili, poleg Cossutte, izvoljeni Jasna Simoneta, Niko Sirk, Claudio Stergonšek, Ivana Suhadolc, Vera Tuta Ban in Jurij Zeriali. V kratkem bosta v odbor pristopila še dva predstavnika iz Kontovela, ki je bila tudi nekoč ribiška vas. Cossutta je v svojem poročilu obnovil dogajanja v muzeju, pri čemer je izpostavil, da je kriška ustanova lani prvič uradno sodelovala na Barcolani, kar ji je v čast in ponos.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo