V Narodni galeriji v Ljubljani na podelitvi nagrad za likovni natečaj


Avtor: U.S. Datum: 1639 dni nazaj.


Letošnji slovenski knjižnično-muzejski MEGA kviz se je zaključil, posvečen je bil stoletnici Narodne galerije in spoznavanju slovenske likovne umetnosti. Kviz smo reševali tudi učenci dopolnilnega pouka slovenščine v Banjaluki, ob tem smo se naučili veliko novega. Informacije smo iskali v umetnostnozgodovinskih knjigah, opazovali smo umetnine in zapisovali, zakaj so se nas dotaknile in na kaj nas spominjajo. Sodelovali smo tudi na likovnem natečaju, ki je bil del kviza. Deli dveh naših učencev sta bili izbrani za razstavo, zato smo se 5. junija udeležili zaključne prireditve v Narodni galeriji v Ljubljani.

Z zanimanjem smo prisluhnili govornikom, Bojan Ćeran in Nikolina Milošević sta prejela nagradi za svoji risbi. Podelil ju je ilustrator Ivan Mitrevski, ki je bil predsednik žirije. Ponosno sta se slikala na razstavi del nagrajencev. Skupaj z učenci iz Ajdovščine smo odšli na voden ogled stalne zbirke Narodne galerije. Kristina Preininger nam je razkrila številne zanimivosti o nastanku umetnin. V živo smo lahko videli vse to, o čemer smo se učili ob knjigah.

Za naše učence je odhod v Slovenijo vedno praznik, nekateri so bili danes prvič v Ljubljani. Ogledali smo si središče mesta, v stari Ljubljani smo se posladkali s sladoledom, na Zmajskem mostu smo se slikali ob zmaju. Obisk Ljubljane bo vsem ostal v lepem spominu.

Barbara Hanuš


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo