V Novem Sadu so gostili gledališko skupino iz Slovenije


Avtor: U.S. Datum: 2565 dni nazaj.


Prejšnji teden je pri Društvu Slovencev Kredarica v Novem Sadu, gostovala dramska sekcija iz KD Leskovec s komedijo Branislava Nušića ”Žalujoči ostali” v priredbi Zijaha Sokolovića. Besedilo je v slovenski jezik prevedel Josip Vidmar, režijo in scenografijo pa sta podpisala Mirjana Marinčič Boštjan Arh iz KD Leskovec.

Člani KD Leskovec so v Novem Sadu uprizorili predstavo Žalujoči ostali.

Člani KD Leskovec so v Novem Sadu uprizorili predstavo Žalujoči ostali.


Predstavi je sledilo druženje v prostorih KD Kredarica Novi Sad.

Predstavi je sledilo druženje v prostorih KD Kredarica Novi Sad.

V prečudovitem ambientu dvorane v Židovski občini v Novem Sadu, kjer je bila odigrana predstava, je že prisoten dekor v slavnostni dvorani (veliki stoječi zlati svečniki, lestenci, komode, ogledala ter velika okna in žametne zavese) še dodatno obogatil scenografijo same predstave. Občinstvo je bilo navdušeno nad predstavo, ki spada med klasike in ustreza vsakemu časovnemu obdobju in vsaki družbi.

Poleg gledališke predstave so Leskovčani priredili še razstavo ročnih del iz njihovega kraja. Vodja gostovanja in predsednik društva iz Leskovca pri Krškem, Janez Kerin, je se je zahvalil za gostoljubje in podporo vseh, ki so omogočili tridnevno gostovanje pri slovenskih društvih v Srbiji v Kostolcu, Gudurici in Novem Sadu.

Predsednik DS Kredarica Ivan Zavrtanik se je gostom zahvalil. Sledilo je druženje ob pogostitvi v prostorih DS Kredarica, kjer so se pogovarjali tudi o prihodnjem sodelovanju.

Elza Ajduković

Foto: Olivera in Đorđe Veselinov


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo