V Novem Sadu se na plaži učijo slovenščine in drugih jezikov


Avtor: U.S. Datum: 2419 dni nazaj.


Na največji plaži ob Donavi v glavnem mestu Vojvodine to poletje že petič zapored poteka prireditev »Pod krošnjami na Štrandu«, ki spodbuja jezike narodnih manjšin v pokrajini.  Od 17. julija do 5. avgusta se lahko obiskovalci kopališča učijo madžarskega, slovaškega in slovenskega jezika, poleg tega si tam lahko tudi izposojajo knjige iz mestne knjižnice.

Na prireditvi "Pod krošnjami na Štrandu" se predstavljajo predstavniki različnih manjšin v Vojvodini in njihovih medijev.

Na prireditvi "Pod krošnjami na Štrandu" se predstavljajo predstavniki različnih manjšin v Vojvodini in njihovih medijev. Foto: Csilla Dávid

Organizatorji so mestna knjižnica, javno podjetje za mestne parke, agencija Heror ter Center za razvoj manjšinskih in lokalnih medijev. Pokrovitelj tedna slovenskega jezika je beograjska podružnica banke NLB.

S to prireditvijo se pričenja tudi krovni projekt »Dunav priča 7 priča« (Donava pripoveduje 7 zgodb), ki bo v sodelovanju z manjšinskimi skupnostmi trajal vse leto. Dogodki se bodo vrstili v knjižnicah v Novem Sadu, Sremskih Karlovcih, Irigu in Beočinu, priredili pa bodo tudi teden romunskega jezika in kulture.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo