V Pančevu slovenska poezija, glasba in film


Avtor: U.S. Datum: 2202 dni nazaj.


V Pančevu blizu Beograda so Slovenci v novembru priredili Glazarjeve dneve in Dneve slovenskega filma.

V okviru Glazarjevih dni so v petek, 17. novembra 2017, pripravili večer slovenske poezije in glasbe. Pred številnim občinstvom je umetnica Mojca Andrej recitirala svoje pesmi in verze znanih slovenskih pesnikov. Za glasbeno spremljavo recitacije je poskrbel Peter Andrej, ki je zatem nastopil tudi kot kantavtor.

Glazarjevi dnevi 2017

Glazarjevi dnevi 2017. Foto: ZS Logarska dolina


Dnevi slovenskega filma v Pančevu.

V kinodvorani Apolo v Domu mladine Pančevo so imeli od 20. do 23. novembra Dneve slovenskega filma. Predvajali so osem filmov sodobnih slovenskih režiserjev. Posebno pozornost je vzbudil film Šarlatan Magnifico, s katerim so odprli festival. "Gre za enkraten kulturni dogodek in veseli me, da je pančevska publika imela možnost, da si tudi letos ogleda sodoben slovenski film, ki je na poseben način vezan na naše prostore. Sodelovanje s pančevskim mladinskim domom se je tudi letos nadaljevalo na obojestransko zadovoljstvo, še posebej v veselje zvestega občinstva. Skupaj s kolegi iz organizacije smo se potrudili, da tudi letos naredimo kvaliteten izbor filmov," je izjavil direktor festivala Dragomir Zupanc.

Glavni del programa festivala se je sicer vzporedno s pančevskimi dnevi odvijal v Beogradu, v Jugoslovanski kinoteki. Projekcije slovenskih filmov so imeli tudi v Nišu, v začetku decembra pa bodo tudi v Novem Sadu. Po besedah Josipa Vebra, predsednika pančevskega Združenja Slovencev "Logarska dolina", gre za za še eno v nizu manifestacij, s katero praznujejo peto obletnico obstoja pančevskega Združenja.

ZS Logarska dolina Pančevo


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo