V Piranu se začenja Tartini festival


Avtor: U.S. Datum: 3166 dni nazaj.


Piran, 25. avgusta - Z drevišnjim koncertom zasedbe Solisti Veneti se v piranski stolnici začenja že 14. izvedba Tartini festivala. Mednarodni festival komorne glasbe s poudarkom na izvajalcih baročne glasbe bo tudi letos ponudil bogat izbor vrhunskih ansamblov in solistov iz vse Evrope.

20150814-00627131

Ansambel Solisti Veneti deluje od leta 1955 in je odigral več kot 6000 koncertov, v Piranu pa bodo med drugim interpretirali skladbe Vivaldija, Tartinija, Rossinija in Morriconeja, posebnost koncerta pa bo tudi uporaba Tartinijeve violine, ki jo bo za to priložnost iz svoje zbirke ponudil Pomorski muzej Sergej Mašera.

Do 8. septembra se bodo na različnih lokacijah v Piranu in Kopru zvrstili še ansambel Il Terzo Suono s solistom Sergiom Azzolinijem, ki velja za enega največjih baročnih fagotistov na svetu, italijanski trio Collegium Pro Musica, Trio Ventapano iz Avstrije, španski pianist Leonel Morales ter dva koncerta mladih glasbenikov Tartini Junior, za katera bo vstop brezplačen. Festival bo sklenil prav tako znameniti Ansambel 1756 iz Salzburga.

Koncerte bosta spremljala mojstrska tečaja, ki ju bosta vodila Azzolini na fagotu in Stefano Bagliano na kljunasti flavti.

vir:STA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo