V Srbiji natečaj za najboljše besedilo v slovenščini na temo “Na obisku v Sloveniji”


Avtor: U.S. Datum: 1788 dni nazaj.


Društvo slovensko-srbskega prijateljstva Zdravica Niš prireja literarni natečaj za člane slovenskih društev in in učence slovenskega jezika v Srbiji. Vabijo jih, naj napišejo zgodbo, esej ali pesem na temo "Na obisku v Sloveniji".

POGOJI RAZPISA

- Sodelujejo lahko člani slovenskih društev in učenci dopolnilnega pouka slovenskega jezika v Srbiji.

- Zapis mora biti v slovenskem jeziku.

- Zapis naj bo na najmanj eni ali največ na dveh tipkanih straneh (od 1200 do 2400 znakov s presledki).

- Vrsta pisave: Times New Roman 12.

- Naslov zapisa določi avtor sam.

- Zapis doslej ne sme biti javno objavljen. Udeležencem natečaja ne bodo plačali avtorskih pravic in jim ne bodo vrnili zapisov.

- Zapis mora biti označen s šifro, ki jo avtor določi sam. Zapis opremljen s šifro in podatki o avtorju: ime, priimek, kontakt pošljite po e-pošti na e-mail: office@drustvozdravica.com. Izjemoma lahko zapis pošljete po redni pošti na naslov Izjemoma zapis pošljite po redni pošti na naslov:
DRUŠTVO SLOVENSKO - SRBSKEGA PRIJATELJSTVA ''ZDRAVICA'' NIŠ, Trg 14. oktobar 4/16, 18000 Niš. Po e-pošti pošljite mail z ločenima priponkama v wordu: v prvi je zapis podpisan s šifro, v drugi pa rešitev šifre. Po redni pošti pošljite zapis podpisan s šifro in rešitev šifre v zaprtem pismu, potem pa zapis in rešitev šifre v skupnem pismu.

- Rok za oddajo: 20.10.2019.

- Sprejete zapise bo pregledala posebna komisija, ki bo izbrala po tri najboljše zapise glede na vrsto literarnega zapisa.

- O rezultatih razpisa bomo vse sodelujoče obvestili po e-pošti ali na njihov naslov. Objava rezultatov bo po 30.10.2019.

- Avtor zapisa dovoljuje, da besedilo objavimo na spletni strani in v biltenu Društva slovensko srbskega prijateljstva ''Zdravica'' Niš.

- Avtorji najboljših zapisov bodo nagrajeni.

- Avtorji nagrajenih zapisov bodo lahko svoje zapise predstavili na kulturnih dogodkih, ki jih v skladu s svojo dejavnostjo organizirajo njihova društva, kakor tudi Društvo slovensko-srbskega prijateljstva ''Zdravica'' Niš.

Sonja Nikolić,

predsednica društva slovensko-srbskega prijateljstva Zdravica Niš


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo