V znameniti “Avsenikovi domačiji” v Begunjah se še vedno čuti “duh Avsenikov”


Avtor: U.S. Datum: 1874 dni nazaj.


Tako se je gostilna, restavracija in muzej Avsenik - zdaj pod skupnim imenom Tradicija Avsenik - dločila, da pripravi cikel svojevrstnih "Avsenikovih večerov". Na njih bodo obiskovalci skupaj z Avsenikovo glasbo spoznavali Slovenijo, slovensko kulinariko, gorenjsko narodno nošo ter slovenske ljudske plese in običaje.

Program bosta izvajala glasbeni ansambel v značilni "Avsenikovi" zasedbi, ki bo interpretiral Avsenikove melodije na različne načine (s harmoniko, kot celoten ansambel, vokalno, solo na klaviaturo), ter plesna folklorna skupina, oblečena v gorenjsko narodno nošo z godcem, ki bo s polko in valčkom spremljala Avsenikove melodije in predstavila slovenske ljudske plese.

Vse skupaj bo seveda spremljala značilna slovenska kulinarika. Program bo potekal v angleškem, po potrebi pa tudi v nemškem jeziku, kar bo še posebej dobrodošlo za tiste slovenske rojakinje in rojake iz tujine in njihove potomce, ki slovenskega jezika morda ne obvladajo več.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo