Vabilo k sodelovanju v raziskavi o izobraževanju med izseljenci


Avtor: U.S. Datum: 2655 dni nazaj.


Na spletnih straneh Zavoda RS za šolstvo vsak mesec raziskujejo določeno temo, izziv ali aktualno vprašanje, povezano s področjem izobraževanja. Za mesec februar so izbrali temo Slovenci po svetu, do katere lahko dostopate na povezavi: http://www.zrss.si/raziskovalnica/sloposvetu. K izboru te teme jih je spodbudil seminar za učitelje slovenščine in drugih predmetov v slovenščini iz čezoceanskih držav, ki so ga Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS ter Zavod RS za šolstvo organizirali od 24. januarja do 2. februarja 2017 na Bledu, v Celovcu in Ljubljani.

S pomočjo tviterja se tako učitelji kot tudi slovenske skupnosti po svetu nasploh lahko oglašate, odgovorite na katero od zastavljenih vprašanj, izmenjate mnenja ter se med seboj povežete. Vaše sodelovanje v razpravi je tudi priložnost, da sooblikujete javno in strokovno mnenje o učenju slovenščine po svetu.

Če tviterja ne uporabljate, pa vas vabimo, da razpravo spremljate in se seznanjate z njeno vsebino. Morda lahko k razpravi povabite tudi koga od kolegov učiteljev ali pa predstavnikov slovenskih združenj v tujini.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo