Vabljeni na razstavo Eve Petrič


Avtor: slovenci Datum: 2810 dni nazaj.


Dunaj - Slovenski inštitut na Dunaju danes vabi na ogled dela Fastentuch – my Collective HEART umetnice Eve Petrič v sredo, 23. marca 2016 ob 16. uri v  stolni cerkvi Sv. Štefana na Dunaju. Izkoristite posebno priložnost si oglejte izjemno umetniško delo, nastalo iz več kot 1.000 ročno izdelanih čipk. Postni prt prekriva glavni oltar od pepelnične srede do Velike noči. Delo je monumentalno in sega 11 m v višino ter 5 m v širino.

Eva

Foto: Robi Poredoš/STA

Eva Petrič, rojena 1984 v Kranju, živi in deluje med Dunajem, New Yorkom in Ljubljano. Njeno delo je pestro in raznoliko, umetnica se izraža s fotografijo, slikanjem, video projekcijo, performancem in pisanjem. Zaključila je študij umetnosti in psihologije na Webster univerzi na Dunaju (2005), leta 2010 pa je zaključila postdiplomski študij novih medijev na Transart inštitutu v New Yorku - Berlinu in univerzi v Kremsu.

Umetnica je prejemnica večih nagrad: 2013 izbrani video rainBOW@beijing v Hong Kong Art Walks; dva krat izbrana na Bienale mednarodne umetnosti v Pekingu; njen kratki film White box se je uvrstil v finale mednarodnega festivala kratkega filma K3; 2011 izbrana za razstavo v International Print.center v New Yorku; 2011 prejemnica nagrade Pfann Ohman na Dunaju; 2010 izbrana za razstavo v Umetnostnem muzeju Queens, New York; 2010 nominirana za mednarodno literarno nagrado IMPAC v Dublinu; 2010 je prejela nagrado ugledne švicarske fondacije Vordemberge-Gildewart; 2008 umetnica meseca junij/julij na spletni strani Art Lab, galerija Hilger na Dunaju; 2008 tretje mesto na letni fotografski reviji v St. Louisu.

Njena umetnost je bila predstavljena na 36 samostojnih in 48 skupinskih razstavah v Sloveniji, Avstriji, Argentini, na Hrvaškem, v Italiji, na Filipinih, na Kitajskem, v Nemčiji, Španiji, Srbiji, Makedoniji in v ZDA. Njena dela so del stalnih zbirk v trdnjavi Kluže, v Mednarodnem grafičnem centru v Ljubljani, v Pilonovi galeriji, Ajdovščina, v Galeriji Božidarja Jakca, Kostanjevica na Krki, v Muzeju MOYA na Dunaju, v Salonu umetniške knjige (Kunstbuch) na Dunaju, v dunajski Albertini, MMKK (Muzej moderne umetnosti Koroške) Celovec ter v CC (Centro Cultural) Borges, Buenos Aires, Argentina.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo