Valentin Oman v Tržiču: “Sic transit gloria hominis”


Avtor: U.S. Datum: 2517 dni nazaj.


Sotočja, 16. januar 2017

Slovenski raziskovalni inštitut (SLORI) iz Trsta je v rimskem parlamentu predstavil zbornik o Slovencih v Italiji, ki bo lahko pomagal tudi poslancem pri odločanju o zadevah, povezanih s slovensko narodno skupnostjo. Kaj pa so ključni izzivi? O tem več v tokratni oddaji Sotočja.

Ustavimo se tudi v Špetru, kjer se so učenci dvojezične osnovne šole vendarle vrnili v nekdanje – zdaj prenovljene – prostore.

Na Reki, kjer so konec lanskega leta zbirali pobude za učenje slovenščine v vrtcih, preverjamo, kakšen je odziv staršev in pristojnih oblasti.

Madžarska vlada slovenski manjšini iz leta v leto namenja več denarja. Kako ga nameravajo porabili letos, pojasnjuje Martin Rópoš, predsednik državne slovenske samouprave.

Eden največjih avstrijskih slikarjev, koroški Slovenec Valentin Oman se te dni vnovič predstavlja v Sloveniji, v Tržiču, kjer tako razvijajo čezmejno kulturno sodelovanje. Več o razstavi, ki jo je avtor naslovil Sic transit gloria hominis – tako mine slava človeku, in povezovanju pa v tokratnih Sotočjih.

Oddajo sotočja pripravlja Radio prvi. Poslušate jo lahko na njegovi spletni strani.

Foto: Tržiški muzej


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo