“Večina bremena bo na mojih ramenih”


Avtor: U.S. Datum: 1571 dni nazaj.


Svetovno žensko smučanje bo od naslednje sezone v rokah tržaškega Slovenca Petra Gerdola, ki sicer že več kot trideset let živi v Žabnicah v Kanalski dolini. Predsedstvo Mednarodne smučarske zveze (FIS) ga je na svojem zasedanju v Cavtatu včeraj uradno imenovalo za novega direktorja ženskega dela svetovnega pokala v alpskem smučanju, potem ko je Norvežan Atle Skaardal po 14 letih zapustil ta položaj. Gerdol (letnik 1963) je bil od leta 2014 koordinator tekem kontinentalnega pokala, pred tem pa zaposlen pri Promotourju več kot dvajset let. Na ženskih tekmah svetovnega pokala na Trbižu v letih 2007, 2009 in 2011 je bil med drugim tudi šef organizacije.

Peter Gerdol na fotografiji iz arhiva Primorskega dnevnika.

Katere bodo vaše zadolžitve?

"Chief Race Director World Cup Ladies, kot je uradni naziv, je odgovoren za ves del svetovnega ženskega pokala. Od priprave koledarja do stikov z organizatorji tekem, na tekmah bom skrbel še za vse, kar sodi zraven, da bo vse steklo v najboljšem redu. Zadolžitve bodo v bistvu enake, kot sem jih imel na tekmah celinskih pokalov, le da te na evropskem pokalu nihče ne povoha, okrog svetovnega pokala pa se vrti veliko sponzorjev, medijev. Skratka, izpostavljen bom veliko več kot prej."

Če bo torej slabo vreme, boste vi odločali, če bo tekma odpovedana?

"Odloča veččlanska žirija, v kateri bom tudi jaz. Seveda pa velika večina bremena bo na mojih ramenih."

Je naslednja stopnička v karieri še mesto vodje moških tekem?

"Ne, ne verjamem. Ni nujno. S svojim novim mestom sem zelo zadovoljen."

Primorski dnevnik. Celoten pogovor je objavljen v tiskani izdaji.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo