Večinski lastnik Žičnic Vogel bo postal Anthony Tomažin


Avtor: U.S. Datum: 3062 dni nazaj.


Avstralski poslovnež slovenskih korenin Anthony Tomažin je s KD Kapitalom podpisal pogodbo za odkup 51-odstotnega lastniškega deleža v Žičnicah Vogel.

Na Voglu, kjer so imeli rekordno poletno sezono, od novega večinskega lastnika pričakujejo, da bo pomagal pri uresničitvi širokega nabora načrtovanih investicij.

Kot je potrdil Tomažin, je kupo-prodajno pogodbo z vodstvom KD Kapitala podpisal in plačal tudi deset odstotkov are. Do novembra bo plačal še preostanek kupnine, katere vrednosti ne razkriva. Ko bo novembra nakup zaključen, obljublja, da bo skupaj z upravo Žičnic Vogel javnosti predstavil vizijo za prihodnost Vogla.

Tomažin je lastnik gostinskih lokalov in računalniške družbe

Tomažin, ki je lastnik podjetja Terra Australis, se je v zadnjih letih zasidral v slovenski gospodarski prostor kot lastnik več ljubljanskih gostinskih lokalov in računalniške družbe RRC. V Voglu vidi velik potencial, saj sta na njem razvita tako zimski kot poletni turizem, veliko pa je še priložnosti za povečanje dejavnosti.

KD Kapital je kupca za svoj večinski delež v Žičnicah Vogel iskal že dlje časa, saj Žičnice Vogel niso bile opredeljene za strateške naložbe KD Group. Tomažin se je kot najverjetnejši kupec pojavljal od začetka tega leta, v boj za enega najbolje delujočih slovenskih gorskih središč pa se je v zadnjih mesecih podal tudi interesent iz Ukrajine.

V pripravi širok nabor investicij

Predsednik uprave Žičnic Vogel Boštjan Mencinger je zadovoljen, da se je prodajni postopek zaključil in je konec negotovosti. Kot je že večkrat poudaril, Vogel potrebuje finančno močnega lastnika, ki bi lahko pomagal razviti sodobno smučišče z zasneževanjem vsaj v spodnjem delu. Pri tem jih sicer ovira zakon o Triglavskem narodnem parku.

»Od novega lastnika pričakujem, da bo prinesel nekaj kapitala, da bi lahko načrtovane investicije izpeljali čim prej,« je izpostavil Mencinger in pojasnil, da imajo pripravljen širok nabor investicij, ki so v razponu od 100.000 do več milijonov evrov, začenši z zamenjavo naprave Zadnji Vogel. »Svež denar bo izjemno dobrodošel,«je poudaril Mencinger.

Žičnice Vogel kljub zahtevnim zimskim razmeram že zadnjih nekaj let poslujejo pozitivno. Lani so dosegle rekordne rezultate, saj so prihodki presegli 3,3 milijona evrov, čistega dobička pa je bilo za 180.000 evrov. Dober obet za prihodnje poslovanje je tudi letošnja rekordna poletna sezona, v kateri so Žičnice Vogel prvič prepeljale več potnikov kot pozimi.

STA

Foto: Vogel.si


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo