Veliko dobrih želja in misli za prihodnost SGZ


Avtor: U.S. Datum: 2009 dni nazaj.


Slovenska gospodarska zveza je obeležila okroglo obletnico obstoja. Poročilo z dogodka je objavljeno na spletni strani www.sgz.at, preberete pa ga lahko tudi tukaj:

Foto: SDG

Skupaj s prijatelji smo 13.11.2018 v Lakeside Spitz praznovali 30 letnico delovanja SGZ. Veliko število posameznikov, podjetij, predstavnikov institucij ter slovenske in koroške deželne vlade je prišlo izreči čestitke ob tem lepem jubileju.

Prav vsi govorci in udeleženci okrogle mizo so bili zedinjeni, da je naša moč in prednost v povezovanju in sodelovanju, v ustvarjanju skupnih projektov in realizaciji idej. Ideja o skupni regiji Alpe Jadran pa vedno bolj realistična in nujna ideja za skupen gospodarski nastop.

Predsednik SGZ Benjamin Wakounig je v svojem pozdravnem nagovoru izpostavil: »Da organizacija uspeva in se je v zadnjih letih izredno dobro razvila, je zasluga številnih podjetnih ljudi, ki so bili pripravljeni vstopiti kot častni funkcionarji v odbore SGZ, bili pripravljeni vložiti svoj idealizem, svoj čas in svoje znanje, predvsem tudi svoje vizije za regijo v delo za SGZ.« Matej Čertov, podpredsednik SGZ in vodja sekcije SGZmladine pa je v svojem nagovoru predstavil kaj vse pripravljajo mladi v prihodnje.

Pomembnost sodelovanja in povezovanja

Zahvaljujemo se deželnemu glavarju Petru Kaiserju, deželnemu svetniku Ulrichu Zafoschnigu, ter ministru za Slovence v zamejstvu in po svetu Petru Jožefu Česniku ter predsednici Komisije državnega zbora za zamejce in Slovence po svetu Ljudmili Novak za izrečene besede in spodbude.

Jubilej SGZ je bila tudi edinstvena priložnost za javen podpis strateške pogodbe o sodelovanju s Koroškem združenjem industrialcev (IV Kärnten), ki ga vodi predsednik Timo Springer.

Zahvala gre tudi Marjanu Veliku za odlično moderiranje prireditve in za zanimivo diskusijo, ki jo je vodil na okrogli mizi z gosti: predsednik Slovenskega deželnega gospodarskega združenja Trst Robert Frandolič, generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije Sonja Šmuc, predsednik Koroške gospodarske zbornice Jürgen Mandl, poslovodkinja splošne javne bolnišnice Špital ob Dravi Andrea Samonigg-Mahrer in podpredsednik SGZ Felix Wieser.

Korotan Awards

Podelili smo najbolj prestižno nagrado SGZ, Korotan Award, posameznikom oz. podjetjem, ki so zaslužni za izjemne dosežke v naši regiji. Letos smo ob 30-letnici SGZ podelili nagrade za:

  • mednarodno trgovino in razvoj regije Alpe Jadran podjetju RUTAR Group,
  • razvoj ekološke tehnologije in elektrarn na biomaso podjetju URBAS,
  • tesarstvo in predelavo lesa ter povezovanje kulture in gospodarstva podjetju Gasser.
  • Za vizionarske pristope v gospodarstvu in življenjsko delo je prejel nagrado g. Franz Mlinar.

Za glasbeni vložek sta poskrbela solista Slovenske glasbene šole dežele Koroške pod vodstvom Romana Verdela in kvartet trobil Pločevina Brass.

SGZ bi se rada zahvalila prav vsakemu, ki je del naše zgodbe u uspehu.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo