Velikonočna maša v Novem Sadu


Avtor: U.S. Datum: 2146 dni nazaj.


Društvo Slovencev Kredarica iz Novega Sada po dolgoletni tradiciji organiziralo velikonočno mašo.

V torek 3.aprila 2018 je Društvo Slovencev Kredarica iz Novega Sada po dolgoletni tradiciji organiziralo velikonočno mašo v slovenskem jeziku v cerkvi Ime Marijino v Novem Sadu.

Mašo sta služila beograjski metropolit in nadškof msgr. Stanislav Hočevar in Alojz Letonja, župnik cerkve sv. Cirila in Metoda iz Beograda.

Mašo je spremljal Mešani pevski zbor DS Kredarica pod vodstvom dirigentke Dunje Huzjan z orgelsko spremljavo Jožefa Ritterja.

Maša v slovenskem jeziku Slovencem izven domovine veliko pomeni, ravno tako tudi prihod cenjenega msgr. Hočevarja, ki uživa veliko spoštovanje ne samo v cerkvenih krogih tukaj, temveč v javnem življenju nasploh.

Na maši se je zbralo veliko članov društva, ki so se v nadaljevanju družili s cerkvenima dostojanstvenikoma v prostorih društva.

V praznični pogostitvi je sodelovala tudi članica DS Kredarica in zmagovalka tekmovanja Slovenska potica v Vršcu, Jasmina Veselinov, ki je pripravila praznično oziroma zmagovalno orehovo potico.

Mmm, bila je odlična!

Besedilo in foto: Olivera Veselinov


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo