Velikonočna maša v Novem Sadu


Avtor: U.S. Datum: 2547 dni nazaj.


V ponedeljek, 17. aprila 2017, je v cerkvi Ime Marijino v Novem Sadu potekala velikonočna maša v slovenskem jeziku. Priredila sta jo Društvo Slovencev Kredarica in beograjska nadškofija. Maševal je msgr. Stanislav Hočevar, beograjski metropolit. Pel je Mešani pevski zbor DS Kredarica pod vodstvom dirigentke Dunje Huzjan in ob spremljavi Jožefa Ritterja na orglah.

Po velikonočni maši v slovenskem jeziku v Novem Sadu.

Po velikonočni maši v slovenskem jeziku v Novem Sadu.

Po maši so se člani zbrali v prostorih društva in se z visokim cerkvenim dostojanstvenikom družili ob prazničnih dobrotah, ki so jih sami pripravili. Spomnili so se tudi na začetke tega običaja, ga ob božiču in veliki noči prirejajo že 16 let.

Vsem članom, še posebej vernikom, maša v slovenskem jeziku daleč od domovine veliko pomeni. Najbolj so smo ponosni in hvaležni, da jo daruje ravno msgr. Hočevar, ki s svojim pomirljivim in nadvse modrim javnim izstopanjem uživa veliko spoštovanje ne samo v cerkvenih krogih, temveč v javnosti nasploh.

Besedilo: Elza Ajduković
Foto: Ljubo Popović in Rut Zlobec


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo