Višarski dnevi mladih


Avtor: U.S. Datum: 2607 dni nazaj.


Rafaelova družba vabi na zimske višarske dneve mladih, ki bodo od 17. do 19. marca 2017.

Mladi iz domovine, zamejstva in po svetu – vsi, ki štejete med 18 in 35 let lepo vabljeni na Višarske dneve mladih od 17. do 19. marca. Dneve bomo izkoristili za pohode v okolici ali smučanje, skupno pripravo obrokov, pogovore in druženje. Oba večera bomo nato preživeli na toplem v Ehrlichovem domu, kjer bomo prisluhnili dvema gostjama. Z nami bosta:

  • mlada intelektualka iz Argentine Mariana Rožanec, ki bo predstavila izkušnjo svoje nedavne preselitve v Slovenijo. Z vidika identitete in narodne zavesti bo spregovorila o sorodnostih in razlikah obeh (slovenskih) kulturnih sredin.
  • ljudska pevka, članica različnih etno sestavov in profesorica klavirja Nina Volk, ki bo spregovorila o slovenski glasbi, nas naučila kakšno ljudsko pesem, obenem pa nam bo predstavila tudi starodavno glasbilo oprekelj.

Proti Višarjam se bomo z avtomobili odpeljali v petek zjutraj, program pa se bo zaključil v nedeljo po kosilu. Predviden prispevek za nastanitev, hrano
in večerni program z gosti je 40 evrov. Dodatne informacije in prijave na tel.: +386 (0)1 438 30 50 ali po e-pošti: rafaelova.druzba@siol.net.

Dobrodošli!

Rafaelova družba


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo