Volitve v Avstriji – veselje koroških Slovencev


Avtor: U.S. Datum: 1519 dni nazaj.


Vodja koroških Zelenih v avstrijskem parlamentu Milivoj Miki Roš o filmu Oroslan in porabskih Slovencih, razstava Zadnji pričevalci in raziskava o vključenosti zamejskih tematik v učnih načrtih

Uvrstitev koroške Slovenke in vodje koroških Zelenih Olge Voglauer neposredno v avstrijski parlament je presenečenje, pravi  Janko Kulmesch, upokojeni novinar tednika Novice. Njeno izvolitev so pričakovali, niso pa si predstavljali, da bo dobila kar 22.000 glasov in prišla neposredno v parlament.

“Moram reči, da je  Olga Voglauer zelo dobro vodila kampanjo in  nastopala v javnosti. Za volivce je bila kredibilna, avtentična, saj se ukvarja z ekološkim kmetovanjem.”

Gostimo znanega prekmurskega gledališkega ustvarjalca Milivoja Mikija Roša, tesno povezanega s porabskimi Slovenci in filmom Oroslan.

Ustavimo se na Reki, kjer so se z razstavo Zadnji pričevalci poklonili tudi zaprtim v italijanskem fašističnem taborišču Kampor na Rabu.

Koliko pa je zamejska tematika prisotna v slovenskih učnih načrtih? Premalo, ugotavljajo raziskovalci.

Prisluhnite oddaji: Slovencem po svetu (Radio Prvi)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo