Za osebnost Primorske tudi štirje Slovenci iz Italije


Avtor: U.S. Datum: 2526 dni nazaj.


V Centru za komunikacijo, sluh in govor Portorož je potekalo prijetno srečanje kandidatov za izbor osebnost Primorske 2016. Priredil ga je tamkajšnji ravnatelj Marko Strle, ki bo s Karin Sabadin tudi vodil slavnostno razglasitev zmagovalcev. Ta bo 21. januarja, ob 20., uri v Kosovelovem domu v Sežani.

Med kandidati za osebnost leta 2016 je tudi kar nekaj Slovencev iz Italije. Marca je največ glasov prejela novinarka Primorskega dnevnika in predsednica Slovenskega kluba Poljanka Dolhar, ki je bila med pobudniki postavitve stalne razstave v veži tržaškega Narodnega doma. Septembra sta slavila Franko Košuta in Bruno Volpi Lisjak, neutrudna in energična snovalca Ribiškega muzeja v Križu, oktobra pa Vasja Klavora in Igor Komel, ki sta dala pobudo za postavitev spomenika slovenskim vojakom v Doberdobu - odprtja sta se udeležila tudi predsednika Slovenije in Italije, Boris Pahor in Sergio Mattarella.

O zmagovalcu bodo glasovali poslušalci Radia Koper, gledalci Televizije Koper-Capodistria in bralci Primorskih novic.

Vir: Primorski dnevnik

Kandidati za naziv osebnost primorske 2017. Foto: Alan Radin/Radio Koper

Kandidati za naziv osebnost primorske 2017. Foto: Alan Radin/Radio Koper


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo