Začenja se poletni festival v Piranu


Avtor: U.S. Datum: 3216 dni nazaj.


Piran,  - Po lanskoletni uspešni izvedbi in odličnemu odzivu občinstva v Piranu tudi letos pripravljajo Poletni festival. Festival se je začel  in bo na sporedu vsak večer do 16. avgusta na Tartinijevem trgu. Namen festivala je popestritev kulturne ponudbe v času turistične sezone ter predstavitev slovenskih umetnikov, kulture in zgodovine.

s_slo_piranresort

Poletni festival Piran bo vključeval baletne in plesne dogodke, glasbene koncertne recitale, večere folklore, tanga in nastope pevskih zasedb. V času festivala bo v Piranu na ogled tudi več razstav. Festival bo spremljal Mednarodni baletni in plesni seminar DANC'S PIRAN 2015, so sporočili z Občine Piran.

Na uvodnem festivalskem dogodku se bodo nocoj ob 21. uri predstavili Tijuana Križman Hudernik, Prisca Zeisel, Urška Gutnik, Mladi slovenski balet, Romana Fičur, Siniša Bukinac, Lili Žigo, Roberto Buljevič in Mario Bruno Petvar.

Z bogatim in raznovrstnim programom želijo organizatorji zadovoljiti vse okuse ljubiteljev glasbe. V 16 festivalskih dneh se bodo slovenskemu in tujemu občinstvu predstavili tako priznani umetniki kot tudi umetniki, ki so na začetku svoje ustvarjalne poti.

Vstop na vse dogodke bo brezplačen. V primeru slabega vremena se bo dogajanje z velikega odra na Tartinijevem trgu preselilo v bližnje Gledališče Tartini.

V času festivala bo v občinski palači na ogled razstava slovenskih baletnih kostumov, na Tartinijevem trgu pa razstava z naslovom Slovenski balet v fotografiji.

Poletni festival Piran so finančno in organizacijsko omogočili Občina Piran, Društvo baletnih umetnikov Slovenije in Avditorij Portorož.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo