Začenja se poletni seminar za šolnike


Avtor: U.S. Datum: 2067 dni nazaj.


Trideset izbranih pedagoških delavcev iz slovenskih šol v Italiji se tokrat mudi v Tolminu

V Tolminu se danes, 20. avgusta, začenja poletni seminar za vzgojitelje, učitelje in profesorje šol s slovenskim učnim jezikom v Italiji, na katerega na podlagi mednarodnega dogovora vabi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, oblikujejo pa ga na Zavodu Republike Slovenije za šolstvo.

V programu seminarja je tudi obisk cerkve na Javorci. Foto: arhiv Primorskega dnevnika

Program za 30 izbranih pedagoških delavcev iz slovenskih vrtcev in šol v Italiji želi iz slovenskega šolskega prostora posredovati strokovna dognanja, primere dobre šolske prakse, predavanja in delavnice, organizira pa tudi obisk vzgojno izobraževalnih zavodov. Tokrat poteka seminar v Tolminu kjer bo v tamkajšnjem hotelu Dvorec ob 11. uri odprtje seminarja. Do 24. avgusta bodo udeleženci prisluhnili predavanjem npr. o pismenosti učencev, besedilih, povratnih informacijah, digitalnih domorodcih in skupnem razreševanju dilem, na sporedu pa bodo tudi obiski krajevnih izobraževalnih ustanov ter spoznavanje kulturne dediščine Tolminskega in pomnikov soške fronte npr. z ogledom Tolminskega muzeja in cerkve na Javorci.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo