Začenja se SLOFEST v Trstu


Avtor: U.S. Datum: 3002 dni nazaj.


V Trst prihaja SLOFEST, praznik Slovencev v Italiji, ki v treh dneh prinaša preko dvajset dogodkov v mestnem središču s ciljem prikazati slovensko dušo mesta.
Okrog petsto tržaških Slovencev - pevcev, gledaliških igralcev, plesalcev, glasbenikov, umetnikov, prostovoljcev in članov društev - se bo med 18. in 20. septembrom v središču Trsta predstavilo someščanom na festivalu slovenske kulture SLOFEST.

Zamisel za bienalni festival se je porodila v pokrajinskem odboru Zveze slovenskih kulturnih društev za Tržaško z željo, da Slofest postane praznik Slovencev v Italiji in praznik za Trst. Festival soorganizirajo Zveza slovenskih kulturnih društev s podporo SKGZ-ja, SSO-ja, Občine Trst in Avtonomne Dežele FJK ob sodelovanju društev in ustanov slovenske narodnostne skupnosti, nastaja pa s prostovoljnim delom vseh nastopajočih in organizatorjev.

Na Borznem trgu v Trstu se bo Slofest 2015 pričel v petek, 18. septembra, z dopoldanskim programom za šole, ki vključuje vodene oglede po poteh slovenskega Trsta ter predavanja o večkulturnosti prostora, v katerem živimo. Zaključek festivala bo v nedeljo, 20. septembra, s proslavo ob 70. obletnici Radia Trst A in 20. obletnici slovenske televizije na deželnem sedežu RAI.
Vsi dogodki bodo potekali v slovenščini in italijanščini, vstop nanje je prost.
Celoten program osrednjih in spremljevalnih dogodkov si lahko ogledate TUKAJ.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo