Začenja se tradicionalni Jazz kamp v Kranju


Avtor: U.S. Datum: 3230 dni nazaj.


Kranj, 14. avgusta - S koncertom Big banda Krško se bo drevi ob 20.30 začel festivalski del tradicionalnega, že 12. Jazz kampa v Kranju. Udeleženci bodo do 23. avgusta izpopolnjevali svoje znanje v jazzovski in popularni glasbi pri domačih in tujih mentorjih, obiskovalci festivala pa bodo lahko uživali v bogatem glasbenem repertoarju.

tematska: glasba, saksofon

Tradicionalno prireditev, ki jo oblikujejo delavnice in festival, organizira kranjska družba Gramus bratov Primoža in Gregorja Grašiča. V Kranju se bodo zbrali mentorji iz Slovenije, Avstrije, Francije, Madžarske, Nemčije in Velike Britanije ter udeleženci delavnic, ki prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Avstrije, prijave pa so možne tudi še ob samem začetku kampa, je za STA povedal Gregor Grašič.

Kot pojasnjujejo organizatorji, se najboljši glasbeniki izpopolnjujejo in pridobivajo nove ideje tako, da medsebojno sodelujejo v manjših in večjih zasedbah, se preizkušajo v raznovrstnih stilih, na odru preživijo dolgo časa ter razvijajo vse bolj pristen stik z občinstvom. Da bi tovrstne možnosti združili, so v Kranju razvili jazz kamp.

Jazz Kamp Kranj je namenjen vsem profesionalnim in amaterskim jazz, pop in klasičnim glasbenikom, ki se želijo v poletnih dneh izpopolniti na področju jazz in pop glasbe, in sicer klavirja, kitare, tolkal, bas kitare, kontrabasa, trobente, saksofona, trombona, teorije, harmonije, branja not, sodelovanja v malih skupinah in v orkestru ter nastopanja.

Pri glasbenem ustvarjanju v Kranju bodo sodelujočim pomagali mednarodno uveljavljeni mentorji; pianista David Gazarov iz Nemčije in Madžar Emil Spanyi, francoski bobnar Christophe Bras, saksofonist in flavtist Adam Klemm, jazzovska pevka Ines Reiger iz Avstrije, Matjaž Mikuletič na trombonu, kitarist Primož Grašič, trobentač Dominik Krajnčan, kontrabasist Aleš Avbelj ter pevec in klaviaturist Georgie Fame.

Mentorji se bodo javnosti predstavili na sobotnem večernem koncertu. V nedeljo bo sledil nastop zasedbe Bossa de novo, ki igra brazilsko glasbo na slovenski način, v ponedeljek pa se bo predstavil saksofonist Jure Pukl s kvartetom. V torek bo na vrsti koncert gostov iz pobratenega festivala in poletne šole jazza iz hrvaškega Grožnjana.

V sredo bosta nastopili dami slovenskega jazza Jandranka Juras in Sandra Klemm s svojim bandom. V četrtek bodo nastopili Mladi levi, v petek pa Zoran Predin in Damir Kukuruzević Django Group. Za zaključek jazz kampa bo v soboto dopoldne po kranjskih ulicah potekal Jazz kamp Kranj fest, zaključni koncert udeležencev jazz kampa pa bo prihodnjo soboto zvečer.

Brezplačni večerni koncerti bodo potekali na Pungertu v starem Kranju, v primeru dežja pa jih bodo preselili v stolp Škrlovec.

vir:STA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo