Začenja se vpisovanje v novo šolsko leto


Avtor: U.S. Datum: 1930 dni nazaj.


Povečini poteka preko spleta, na voljo tudi slovenska različica

Prvi dan pouka. Foto:
Primorski dnevnik

Z današnjim dnem, 7. januarjem, se v Italiji – in torej tudi na slovenskih oz. dvojezičnih šolah v Furlaniji Julijski krajini - ob 8. uri začenja letošnje vpisovanje v prvi letnik otroških vrtcev ter šol vseh stopenj za novo šolsko leto 2019/2020, ki bo trajalo do 31. januarja do 20. ure. Vpisovanje bo potekalo preko spleta razen za otroške vrtce, dalje šole v Dolini Aoste ter pokrajinah Trento in Bocen, tretji letnik umetnostnih licejev ter tehničnih in poklicnih zavodov, specializacijo za vinskega tehnika na smereh za kmetijstvo, živilstvo in kmetijsko industrijo tehničnih zavodov, tečaje izobraževanja za odrasle ter učence oz. dijake, ki so v postopku za posvojitev. O vsem tem govori okrožnica italijanskega ministrstva za šolstvo.

Kako poteka vpisovanje

Že od 27. decembra 2018 je za starše mogoča registracija na spletni strani www.iscrizioni.istruzione.it, kjer morajo vnesti vse potrebne osebne podatke. Od 7. do 31. januarja pa imajo čas za izpolnitev spletnega obrazca, ki ga potem posredujejo izbrani šoli do 20. ure 31. januarja. Omeniti je treba, da se ob vpisu izbere ena sama šola, kot alternativi pa se lahko navedeta drugi dve šoli. Tudi letos sta spletna registracija in vpis možna tudi v slovenskem jeziku.

Ivan Žerjal,

Primorski dnevnik

Več v tiskani izdaji.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo