Premier Vučić vodil sejo sveta za narodne manjšine v Beogradu


Avtor: U.S. Datum: 3131 dni nazaj.


V Beogradu je bilo 7. julija 2015 drugo zasedanje Sveta za narodne manjšine, ki mu je predsedoval srbski predsednik vlade in predsednik Sveta Aleksandar Vučić, udeležili pa so se ga tudi predstavniki Nacionalnega sveta slovenske manjšine.

V otvoritvenem govoru je Vučić dejal, da se je ta vlada zavezala k najvišji ravni ukvarjanja z vprašanji, ki so pomembna za vse narodne manjšine, in jih je treba rešiti v najkrajšem možnem času.
"Ne glede na dejstvo, da je bilo od ustanovitve tega organa v letu 2004 pa do 2009 le pet sej, medtem ko je to od aprila 2015 že drugo zasedanje, vlada Srbije z aktivnimi ukrepi za zmanjšanje proračunskega primanjkljaja daje jasen signal državljanom, da ne glede na to, ali pripadajo večini ali manjšinam, namerava zagotoviti uresničevanje njihovih z ustavo zagotovljenih pravic, " je dejal Vučić.
S podporo akcijskemu načrtu kot ključnemu dokumentu, ki določa ukrepe, ki bodo prispevali k izboljšanju položaja narodnih manjšin, je premier ob tem tudi zahteval, da pristojni organi čim prej rešijo nekaj ključnih vprašanj na področju izobraževanja in obveščanja ter hkrati obljubil osebno vpletenost.

Josip Weber

Foto: TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo