Zgodbe slovenskih rojakov iz Severne in južne Amerike


Avtor: U.S. Datum: 1804 dni nazaj.


Ustvarjalci oddaje Slovencem po svetu na 1. programu Radia Slovenija tudi tokrat prepletajo zgodbe in dogodke povezane s slovenskimi rojaki v tujini.

V radijski mikrofon so ujeli zgodbo uspešne evolucijske biologinje, dr. Mihaele Pavličev s Ptuja, ki že skoraj trideset let biva v ameriškem Cincinnatiju in dela v eni največjih otroških bolnišnic v Združenih državah Amerike. Gostja v oddaji je tudi brazilska Slovenka Ana Carolina Črnugelj Bračun, ki se je pred nekaj leti odločila, da se iz Sao Paula, kjer je bila rojena, preseli v domovino svojega očeta. Dom in družino si je ustvarila v Ljubljani, se naučila slovensko in zdaj v Sloveniji prepleta obe kulturi – brazilsko in slovensko. Ustavili so se tudi pri slovenskih rojakih v Clevelandu. Tam so minuli konec tedna pripravili pravo etnološko prireditev - že 7. Kurentovanje, ki so se mu tokrat pridružili tudi udeleženci iz Avstrije, Poljske in celo s Kitajske.

Posnetek je objavljen na strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo