Znani so prejemniki Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2016


Avtor: slovenci Datum: 2737 dni nazaj.


IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, sta v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno – interesnimi organizacijami v petek, 9. decembra, v Viteški dvorani mariborskega gradu razglasila prejemnike Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2016. Med letošnjimi nagrajenci je tudi podjetnik slovenskih korenin, John Doma, potomec slovenskih izsejencev iz Prekmurja, sicer uspešen podjetnik in tudi častni konzul RS v Torontu. Nagrado sta mu v imenu Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu podelila dr. Aleksandra Pivec in dr. Zvone Žigon. Ostali nagraejnci so še: AJPES - Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve, IDentiks kartični sistemi d.o.o., Saubermacher - Komunala Murska Sobota d.o.o., SNAGA, družba za ravnanje z odpadki in druge komunalne storitve, d.o.o.. Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o., Contall d.o.o, Lidl Slovenija d.o.o. k.d., Jurček Nowakk, dr. Danica Purg ter dr. Tanja Bagar.

horus-mb-9-12-16

Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS je vodilna slovenska nagrada s področja uravnotežene in inovativne družbene odgovornosti. Organizatorji vabijo slovenska podjetja in zavode ter posameznike, da predstavijo svoje družbeno odgovorno delo in se že spomladi 2017 prijavijo na tekmovanje za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2017. Inštitutu IRDO in PRSS so se pri izvedbi natečaja kot podporni člani projekta pridružile še: Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Slovenski forum socialnega podjetništva, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Štajerska gospodarska zbornica, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager in drugi. Projekt so finančno podprli prijavitelji ter Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Urad RS za mladino in Veleposlaništvo Združenih držav Amerike v Ljubljani.

Letošnji zbornik o nagradi Horus je objavljen na zgoščenki in brezplačno dosegljiv na spletni strani nagrade Horus. Končno poročilo ocenjevalne komisije Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2016, z vsemi obrazložitvami, je objavljeno na spletni strani. Na tej povezavi je objavljen tudi podroben opis nagrad.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo