ZSO s slovesnostjo ob 60. obletnici delovanja


Avtor: slovenci Datum: 2876 dni nazaj.


V Celovcu bo danes potekala osrednja slovesnost ob 60. obletnici Zveze slovenskih organizacij (ZSO), ene od krovnih organizacij koroških Slovencev. Udeležila se je bosta tudi slovenski predsednik Borut Pahor in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc.

Predsednik Pahor bo ob tej priložnosti na slovesnosti ZSO vročil odlikovanje red za zasluge, in sicer za zasluge pri uresničevanju temeljnih interesov slovenske narodne skupnosti na avstrijskem Koroškem.

Slovesnosti pod naslovom Razumeti nazaj - živeti naprej se bosta udeležila tudi koroški deželni glavar Peter Kaiser in avstrijski minister za umetnost in kulturo, ustavo in medije Josef Ostermayer. Z njima se bo pred slovesnostjo srečal predsednik Pahor na pogovorih o potencialih regionalnega sodelovanja in skupnih izzivih v EU.

ZSO, ki je sicer 60. let delovanja obeležila že lani, je bila ustanovljena 25. marca 1955 kot naslednica Demokratične fronte delovnega ljudstva. Kot so zapisali na svoji spletni strani, so zbirna in nadstrankarska narodnopolitična organizacija koroških Slovencev z liberalno usmeritvijo.

Besedilo: STA

Foto: uszs.gov.si

Vabilo-ZSO-60-let-Program3


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo