Sotočja, 12. 6. 2017


Avtor: U.S. Datum: 2505 dni nazaj.


Tokratna oddaja bo tudi v znamenju čezmejnega povezovanja. Odpravili se bomo v Geopark Karavanke, ki povezuje 14 občin na južni in severni strani Karavank. Da bi park predstavili najširši javnosti v okviru Geofestivala že od sredine maja potekajo številni dogodki. Podrobneje o priložnostih, ki jih ponuja Geopark Karavanke, v pogovoru s poslovodjem Geraldom Hartmannom.

EU Korak z Reke pomaga slovenskim društvom na Hrvaškem pri sodelovanju na razpisih za evropske projekte. Kako povečati zanimanje za tovrstno sofinanciranje, so razpravljali predstavniki krovne organizacije in društev iz Zagreba, Istre, Kvarnerja in Gorskega kotarja. Kaj so ugotovili, bo v tokratni oddaji povedala Natalie Iskra.

Gostili bomo tudi Ingrid Sergaš, ki se poslavlja z mesta slovenske generalne konzulke v Trstu, in se pridružili rojakom na Porabskem dnevu, kjer je Zveza Slovencev na Madžarskem zaslužnim podelila priznanja “Za Porabje”.

Oddajo Sotočja lahko poslušate na spletni strani Radio prvi.

Porabski dan. Foto: Silva Eöry


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo