Koroški Slovenec na čelo dunajskega Burgtheatra


Avtor: U.S. Datum: 2481 dni nazaj.


Martina Kušeja, avstrijskega režiserja slovenskih korenin, so imenovali za novega direktorja dunajskega Burgtheatra. Imenoval ga je avstrijski kulturni minister Thomas Drozda, ki je komentiral, da "je vesel, ker eno najpomembnejših gledališč v državi prevzema eden najpomembnejših režiserjev v državi".

Martin Kušej lani na festivalu Borštnikovo srečanje. Foto: Sašo Bizjak

Martin Kušej lani na festivalu Borštnikovo srečanje. Foto: Sašo Bizjak

Kušej pa je dejal za avstrijski Kurier, da si želi "škandalov samo na odru, nikakor ne v zaodrju". Je eden tistih umetniških vodij, ki ne prisegajo več na gledališke igralske ansamble, raje govori o izvajalcih. "Dunaj je mesto z bogato tradicijo večjezičnosti, multikulturnosti in s to tradicijo se moramo soočiti, kar pa ne pomeni, da bomo zasnovali 'migrantsko gledališče'," je dejal ob imenovanju. "Doživljamo svetovno zmagoslavje neumnosti in nevednosti in teater mora poskrbeti za izobraževanje duš," tako novi intendant Burgtheatra, ki slovi po svojih angažiranih izjavah v javnosti.

Celoten članek Melite Forstnarič Hajnšek je objavljen na spletni strani časopisa Večer.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo