Aktivno tudi med počitnicami


Avtor: U.S. Datum: 2431 dni nazaj.


Ustvarjalci oddaje Sotočja so tokrat čestitali tržaškemu pisatelju Borisu Pahorju za njegov 104. rojstni dan in gostili še enega tržaškega slovenskega pisatelja, alpinista in upokojenega novinarja Dušana Jelinčiča, ki mu ugajajo široka obzorja. Poletje je preživel zelo delavno, nove ideje pa je lovil tudi v Afriki.

Pred začetkom pouka so se o novostih, ki se obetajo učencem v Porabju, pogovarjali z Valerijo Perger, pristojno za slovensko šolstvo na Madžarskem. Kadrovske težave še niso rešene, opozarja.

Tudi mladi rock glasbeniki ne počivajo – Mladi rod rock delavnica

Tudi mladi rock glasbeniki ne počivajo – Mladi rod rock delavnica. Foto: Radio Slovenija

Tudi številni mladi koroški Slovenci zadnje dneve počitnic preživljajo dejavno. Pridružili so se jim v Ankaranu na poletnih gledaliških in lutkovnih delavnicah ter v Šentjanžu v Rožu prisluhnili zaključnemu koncertu udeležencev 4. Mladi rod rock delavnice.

Doktor Vladimir Mozetič, urolog in predavatelj na reški medicinski fakulteti, je povedal več o čezmejnem evropskem projektu na področju zdravstva. Gre za projekt v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Hrvaška 2014–2020 za izboljšanje dostopa do zdravstvenih storitev s krepitvijo čezmejnega sodelovanja ustanov na področju zdravstva.

Oddajo lahko poslušate na spletni strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo