Sklad za slovenske študije v Seattlu, ZDA


Avtor: U.S. Datum: 2251 dni nazaj.


Profesor dr. Michael Biggins, od nedavnega tudi Častni konzul Republike Slovenije, si že lep čas prizadeva za izmenjave predavateljev med Univerzo Washington (UW) in Univerzo v Ljubljani, udeležbo na poletnih tečajih slovenščine za študente UW, kritje šolnin za vpis na tečaje slovenske literature in kulture, ki so odprti tako za študente UW, kot za študente širom ZDA in Kanade, ter dopolnjevanje slovenističnih zbirk Knjižnice UW, ki so z več kot 6.000 enotami trenutno najobsežnejše in najbolj aktualne v Severni Ameriki ter prek medknjižnične izposoje na razpolago tudi bralcem na univerzah povsod po severnoameriški celini.

Do 31. marca 2018 bo vsak denarni prispevek v Sklad za slovenske študije Univerze zvezne države Washington v Seattlu oz. v SSS UW (University of Washington, Seattle) anonimen darovalec dopolnil z enako vsoto, dokler se ne zbere vse skupaj dodatnih USD 100.000,00 v podporo te.

Sam SSS UW bo ostal za vse čase nedotakljiv, le obresti od sklada v višini 4% letno se porabijo v podporo izmenjave predavateljev UW-Ljubljana, udeležbe poletnih tečajev slovenščine in podobnih dejavnosti, povezanih s slovenskimi študijami.

V zadnjih 20 letih se je izmenjave udeležilo več kot 70 predavateljev oz. doktorskih študentov z zelo različnih področij, med drugimi so predstavljeni naslednji oddelki in fakultete: anglistika, azijske študije, biologija, ekonomija, fizike, geografije, gozdarstvo, klasična filologija, letalsko strojništvo, matematika, medicina, pokrajinska arhitektura, politologija, pravo, računalništvo, slavistika, slovenistika, sociologija, umetnostna zgodovina, zborovska glasba.

Vabimo vas, da se nam pridružite, da izkoristimo to enkratno priložnost ter za stalno zasidramo to nadvse pomembno pobudo med programe ene največjih univerz ZDA, da s tem zagotovimo tako neprekinjeno povezovanje ameriških in slovenskih raziskovalcev z vseh področij, kot nadaljnji pouk slovenske književnosti in kulture v Ameriki na univerzitetni ravni.

Za več informacij lahko kontaktirate vodja programa prof. dr. Michaela Bigginsa, mbiggins@uw.edu, lahko pa tudi direktno in varno prek spleta prispevate poljubno vsoto v Sklad na tej povezavi: http://giving.uw.edu/Slovene.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo