Slovenka na Japonskem: V Sloveniji ne bi mogla več živeti


Avtor: U.S. Datum: 2244 dni nazaj.


Marjana Nakamura je Slovenka, ki že 45 let živi na Japonskem. Tam si je ustvarila družino in dom, deželo pa je vzljubila tako zelo, da se v Slovenijo ne bi več vrnila. "Na Japonskem bom ostala za večno," pravi.

Marjana Nakamura

Marjana Nakamura uživa na Japonskem in bo tam ostala do konca življenja. Foto: Facebook

Marjano Nakamura je že od majhnega zanimal tuj in neznan svet. Kmalu je spoznala vso Italijo in si po dveh letih učenja angleščine v osnovni šoli začela dopisovati z ljudmi iz različnih koncev sveta, med njimi tudi z Japonci.

"V tistih letih mame nisem prosila za denar za slaščice ali kaj drugega, vedno le za znamke. Oče je najraje govoril o dogodkih v drugi svetovni vojni in vojni na Bližnjem vzhodu in zato sem se za to vse bolj zanimala tudi jaz." To temo si je izbrala tudi za maturantsko nalogo, pozneje je postala novinarka, zatem pa vodička za angleško govoreče goste v Kobilarni Lipica.

A že po nekaj mesecih se ji je življenje povsem zasukalo, saj jo je obiskala najpomembnejša sreča v njenem življenju, pravi. "Takratni dopisovalec iz Japonske je v pismu predlagal, da se poročiva. Kmalu je prvič pričel na obisk in čez nekaj mesecev ponovno, nakar sva se v Ljubljani poročila in odšla v meni neznano deželo. Bila sem mlada, imela sem sanje in upanje, za to odločitev mi ni bilo nikoli žal."

Z možem že 45 let živita v nekajmilijonskem mestu Osaka, ki ga Marjana imenuje svoj pravi dom.

Več lahko preberete na strani SiolNET.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo