Slovenija brez meja, 19. april 2018


Avtor: U.S. Datum: 2199 dni nazaj.


V Vili Podrožnik so razglasili nagrajence 16. nagradnega natečaja za diplomska, magistrska in doktorska dela s področja slovenskega izseljenstva in zamejstva.

Dr. Mojca Ilc Klun je 1. nagrado prejela za doktorsko disertacijo z naslovom Slovensko izseljenstvo in diaspora v procesu geografskega izobraževanja. Foto: Mediaspeed

V oddaji vam predstavljamo dr. Mojco Ilc Klun, ki ji je strokovna komisija za področje izseljenstva prisodila prvo nagrado za njen doktorat z naslovom Slovensko izseljenstvo in diaspora v procesu geografskega izobraževanja. Na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu z nagradnim natečajem med študenti spodbujajo raziskovalno dejavnost na področju zamejstva in izseljenstva, s tem pa se v matični domovini in zunaj njenih meja krepi zavest o njeni pomembnosti za ohranjanje slovenske istovetnosti.

S predsednikom Društva Slovencev Emona v Rumi Zoranom Jovičićem pa smo se pogovarjali o tridnevnem projektu Beremo s Slovenijo, na katerem so sodelovali otroci dopolnilnega pouka slovenskega jezika iz slovenskih društev v Srbiji.

Več pa v posnetku oddaje: http://cdn.kme.si/public/files/2018/04/19/5ad852f994b7f.mp3


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo