Na občnem zboru o bogati dejavnosti


Avtor: U.S. Datum: 2147 dni nazaj.


Dejavnosti, o katerih so poročali na zadnjem občnem zboru Narodopisnega društva Urban Jarnik (30. maja), potekajo na več ravneh. Med prioritetnimi dejavnostmi SNI Urban Jarnik v preteklem obdobju so bili raziskovalni projekt in publikacije, jezikovne iniciative in delovna praksa za mlade.

Pravila za ustanovitev Slovenskega narodopisnega inštituta (SNI) Urban Jarnik je Krščanska kulturna zveza (KKZ) sprejela marca leta 1992 in ustanovila inštitut. Dve leti je deloval kot posebna organizacijska enota pri Krščanski kulturni zvezi. Maja 1994 je bilo ustanovljeno Narodopisno društvo Urban Jarnik, ki je odslej pravni nositelj Slovenskega narodopisnega inštituta Urban Jarnik. Zadnji občni zbor je bil v sredo, 30. maja.

Nužej Tolmaier, predsednik Narodopisnega društva "Urban Jarnik". Foto: orf

Dejavnosti, o katerih je na zadnjem občnem zboru Narodopisnega društva Urban Jarnik poročala etnologinja Martina Piko-Rustia, potekajo na več ravneh. Med prioritetnimi dejavnostmi SNI Urban Jarnik v preteklem obdobju je omenila raziskovalne projekte in publikacije, jezikovne iniciative in delovno prakso za mlade.

Evropske čezmejne projekte (OP SI-AT 2007–2013) je inštitut v letu 2015 zaključil. Kakor je poročal predsednik Narodopisnega društva Urban Jarnik Nužej Tolmaier, je SNI Urban Jarnik uspešno izvedel dva čezmejna projekta kot projektni partner in en čezmejni projekt kot zunanji izvajalec.

Več lahko preberete in poslušate na strani http://volksgruppen.orf.at/slovenci/stories/2917047/


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo