Slovenija brez meja, 12. julij 2018


Avtor: U.S. Datum: 2113 dni nazaj.


V iskanju boljšega življenja so se pred desetletji odpravili po svetu. V oddaji prisluhnite pripovedim Tonice in Jožeta Simičaka, Cvetke Javernik ter Ane Sodič.

Tonica in Jože Simičak iz ZDA, Cvetka Javernik iz Nemčije ter Ana Sodič s partnerjem Claudom iz Francije Foto: Edita Žugelj

Tonica in Jože Simičak iz Clevelanda domovino pogosto obiskujeta. Letos sta zaradi srečanja Dobrodošli doma v Slovenijo prišla nekoliko prej. Povedala sta zanimivo zgodbo o tem, kako sta se spoznala, se poročila in z majhnima otrokoma odšla v Ameriko.

Cvetka Javernik je predsednica Slovenskega kulturnega in športnega društva Drava Augsburg, ki bo prihodnje leto praznovalo 40-letnico. V Nemčiji živi že 50 let, domotožje pa blaži s pisanjem poezije in pogostimi obiski domovine.

Ana Sodič je Slovenijo zapustila pred 51 leti, ko je šla za možem v Francijo. 40 let je živela v Parizu, potem na obali Atlantika, danes pa z novim partnerjem uživa na Azurni obali.

Oddajo lahko poslušate preko strani Radia Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo