Slovenija brez meja, 23. avgust 2018


Avtor: U.S. Datum: 2074 dni nazaj.


Oddaja prinaša reportažo med otroki slovenskih korenin, ki so se udeležili 22. Tabora slovenskih otrok po svetu v organizaciji Svetovnega slovenskega kongresa.

Mladi slovenskih korenin, udeleženci 22. Tabora slovenskih otrok po svetu. Foto: Edita Žugelj

Letošnji tabor je bil v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Kavka v Livških Ravnah nad Kobaridom, kjer sem mlade potomce Slovencev iz sveta in njihove učitelje ter animatorje obiskala prve dni tabora.

Kot pravijo pri Svetovni konferenci SSK, je osrednji namen tabora krepitev zanimanja in ljubezni do Slovenije in slovenskega jezika, izkušnjo pa obogati tudi prijetno druženje s slovenskimi vrstniki, ki živijo po svetu. Poleg učenja slovenščine otroke povezujejo še spoznavanje okoliških znamenitosti, športne dejavnosti, ustvarjalne delavnice, družabne igre in zabava.

Za oddajo Slovenija brez meja sem se pogovarjala z animatorkama, Slovenko iz Tuzle Natašo Miklavčič in Klaro Jesenko iz Bilčovsa na avstrijskem Koroškem ter udeleženci Izabelo Rozman Clark iz Minneapolisa v ameriški zvezni državi Minnesoti, Negeli Teran, ki se je rodila v ZDA, zdaj pa živi v Franciji, Leo Ferrari z Reke, Cecilijo Pozzati iz Čedada in Vittorio Franco iz Vicenze v sosednji Italiji, Asho Goršakom Meberijem iz Kalifornije in Rečanko Petro Turkalj.

Njihove simpatične pripovedi lahko slišite na posnetku na strani Radia Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo