Slovenija brez meja, 15. november 2018


Avtor: U.S. Datum: 1989 dni nazaj.


Vlado Kreslin pripoveduje o gostovanjih pri izseljencih in svojih občutkih ob dokumentarnem filmu Poj mi pesem, ki bo kmalu v slovenskih kinematografih.

Vlado Kreslin med obiskom na Veseljaku z Ajdo Mlakar in Edito Žugelj. Foto: Radio Veseljak

Ta teden je bil Veseljakov gost glasbenik Vlado Kreslin, ki ga dobro poznate in cenite tudi številni naši rojaki po svetu. Vlado ne samo, da ima novo skladbo Vse se da, ampak tudi dokumentarni film z naslovom ene njegovih znanih in priljubljenih skladb Poj mi pesem. Posnel ga je režiser Miran Zupanič, film pa smo si lahko premierno ogledali na otvoritvi Ljubljanskega filmskega festivala. Od 29. novembra naprej, ko bo Vlado praznoval 65. rojstni dan, pa bo dokumentarec na ogled po številnih slovenskih krajih. V studiu Radia Veseljak sva se z njim pogovarjali s kolegico Ajdo Mlakar, potem pa smo se Ajda, Janja in jaz k Vladu z veseljem stisnile še za fotografiranje. Neprecenljivo! :)

V oddaji smo se podali tudi k rojakom v Srbijo, natančneje v Novi Sad, kjer je tamkajšnje Društvo Slovencev Kredarica od 8. do 11. novembra pripravilo 6. Dneve slovenske kulture. Več o tridnevni prireditvi izveste iz pogovora z Elzo Ajduković, tudi Prekmurko, predsednico UO odbora društva in članico uredništva društvenega biltena.

Zvone Žigon z Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu pa poroča o 10. poslovni konferenci Urada z naslovom Slovenska podjetnost kroži prek meja - Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva, ki je bila tokrat v Dravogradu.

Oddajo lahko poslušate na strani Radio veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo